وضعیت فعلی صنعت نساجی و پوشاک ترکیه
اگرچه سابقه صنعت نساجی در ترکیه به قرن هفده میلادی در امپراطوری عثمانی بازمی گردد، اما صنعت نساجی در قرن بیستم و با تاسیس کشور ترکیه وارد دوره نوسازی و مدرنیزاسیون شد، به تبع رشد کمّی و کیفی صنعت پارچه بافی این کشور به عنوان لوکوموتیو صادرات، بخش پوشاک آماده مصرف (Ready-to-wear ) هم به مرور رشد کرد.
در دو دهه اخیر همواره بیش از ده درصد کل صادرات ترکیه از آن این صنعت بوده است، جالب است بدانیم تقریبا نیمی صادرات پوشاک ترکیه به کشورهای اتحادیه اروپا تعلق دارد. آلمان، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، هلند، دانمارک، آمریکا، بلژیک و سوئد مقاصد اصلی صادراتی این کشور به شمار می آیند.
وضعیت مناسب صادرات صنعت پوشاک ترکیه دلایل متعددی دارد که در ادامه برخی این موارد را بررسی خواهیم کرد:
• ترکیه از نظر مواد اولیه نساجی کشوری غنی به شمار می آید، ترکیه هفتمین کشور تولیدکننده پنبه در جهان است.
• ترکیه موقعیت جغرافیایی مناسبی در میان اروپا، و آسیا و از طریق دریای مدیترانه با آفریقا دارد. درحالی که بخش تولید در استانهای داخلی و آسیایی ترکیه به سرعت در حال رشد است، . استانبول با مراکز خرید متعدد و حضور برندهای ترک و خارجی در حال تبدیل شدن به پایتخت مد جدید در کنار شهرهای پاریس، میلان، نیویورک و لندن است.
• این کشور دارای نیروی کار جوان و ماهر در بخش پوشاک و نساجی است. هم بخش دولتی و هم سازمانهای غیردولتی از نیروی کار با آموزشهای فنی به منظور حفظ سطح مهارت نیروی کار حمایت می کنند. نیروی کار ترکیه از نیروی کار آسیایی ماهرتر و از نیروی کار اروپایی ارزانتر است.
• شرایط نیروی کار در صنعت پوشاک ترکیه به مراتب مناسبتر از کشورهایی نظیر بنگلادش و چین است و مشکلات مربوط به سلامتی و شرایط انسانی کار در این کشور کمتر از رقبای آسیایی خود است.
• صنایع زیرمجموعه و فینیشینگ در ترکیه از عملکرد خوبی برخوردارند، بیش از ۳۲۰ شرکت درترکیه ظرفیت قابل توجهی برای صنعت فینیشینگ در صنعت پارچه و پوشاک این کشور ایجاد کرده اند.
• بنابر بررسی محقق بیش از ۵۲۰۰ شرکت ترک در وبسایت ترکیش فشن ثبت شده اند، و بیش از ۱۷۰۰ کلکسیون مختلف را به بازار عرضه می کنند، این ظرفیت بالا به تولید محصولات متنوع و گسترده از پوشاک سطح بالا (Haute-Couture ) تا محصولات بازار انبوه منجر شده است. اغلب شرکتهای پوشاک ترکیه، سازمانهای کوچک و متوسط (SME ) هستند، امری که به تنوع تولید و انعطاف پذیری صنعت در برابر تغییرات اقتصادی منجر شده است. (Turkish Fashion – All About Turkish Fashion and Textile)
• تجهیزات تولید و فناوریهای جدید در شرکتهای ترکیه ای بیش از سایر کشورهای منطقه قابل مشاهده است. اغلب شرکتها مدرن و مجهز هستند و موفق به دریافت گواهینامه های کیفیت ایزو ۹۰۰۱ و ۹۰۰۲ شده اند.
• قرارداد تجارت آزاد میان ترکیه و اتحادیه اروپا (از سال ۱۹۹۶) فعالیت شرکتهای ترکیه ای را تسهیل کرده است.
• در سالهای اخیر به موازات رشد شاخصهای اقتصاد کلان این کشور، بخش خرده فروشی ترکیه رشد خوبی داشته است، بخش خرده فروشی این کشور در حال حاضر در دنیا رتبه دهم و در اروپا رتبه هفتم را دارا است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.